Tuesday, 2 August 2016

Promotion Ogos 2016 (Refer to get money)

Hi semua kat sini nak berkongsi ilmu mengenai pembelian online dan korang boleh dapat duit balik dengan buat pembelian online.. Mudah sangat..

Nama website ini adalah Shopback Malaysia,

Contoh : Beli top up di lazada malaysia Rm 30 (cashback 6%) = terima Rm1.80 (campur bonus kali pertama Rm10) So korang terima duit balik Rm11.80..

Dari berbelanja je tak dapat hasil , baik korang daftar dan belanja untuk keperluan @ kehendak korang dan dapatkan sebahagian duit semula.

Bila korang dah jadi members tuk website ni.. korang boleh dapatkan extra income dengan memperkenalkan kepada member-members..tuk promotion referal bulan ogos 2016 adalah seperti gambar di bawah...


Soalan selalu di terima..

Boleh ke daftar terus dekat website shopback malaysia tanpa daftar dekat orang yang perkenalkan?
Jawapannya boleh.. tapi korang tak dapat la bonus Rm10 bila daftar kali pertama dan buat pembelian kali pertama.(Pembelian Rm25 ke atas layak menerima bonus). Lepas tu korang pulak perkenalkan kat orang lain so korang akan terima duit bonus referral pulak..

Bagaimana Shopback bayar korang?
Senang je transfer dari akaun ke akaun bank2 yang korang dah daftar. Cukup je Rm10 di akaun shopback korang so korang dah boleh transfer ke bank korang. Apa-apa bank di malaysia ni.

Apa store paling popular untuk buat pembelian kali pertama?
Selalunya store paling popular adalah lazada barang paling popular adalah top up Rm30..Barangan lain yang popular adalah agoda (tempahan hotel).

Bila boleh dapat duit balik?
Bila korang dah buat pembelian kali pertama korang perlu tunggu sehingga 60 hari untuk shopback verify dengan store yang korang buat pembelian. Bonus pulak akan masuk selepas 2 hari korang buat pembelian.

Macamana nak daftar?
Seperti mana yang dah baca kat atas tu sudilah kiranya tuan/puan untuk mendaftar di bawah. klik pada button ye... tuan / puan/ cik akan terima bonus Rm10 dari shopback sekiranya mendaftar di sini selepas membuat pembelian di mana2 store yang di tawarkan.


Wednesday, 13 July 2016

TAWARAN HEBAT PULANGAN DUIT TUNAI 100% PEMBELIAN DARI SHOPBACK MALAYSIA

Selamat sejahtera,

Di sini saya ingin berkongsi mengenai tawaran hebat dari shopback malaysia iaitu :




PULANGAN DUIT TUNAI 100% PEMBELIAN DARI SHOPBACK MALAYSIA

Peh terbaik la shopback malaysia..Untuk makluman semua shopback malaysia adalah satu dari laman web yang menawarkan pulangan tunai setiap kali kita membuat pembelian online. Anda boleh mendapatkan duit anda semula selepas membuat pembelian di mana-mana store yang di tawarkan oleh shopback antaranya tesco,lazada,agoda,groupon,booking .com dan lain-lain lagi.

Untuk tawaran ini adalah tertakluk kepada terma dan syarat.

Buat pembelian pertama anda sekarang dan dapatkan pulangan tunai..
Selalu beli keluar duit ni cara beli barang dapat duit balik..

DAFTAR SEGERA DI SINI -------->

Sunday, 26 June 2016

Top Up Mobile dapat pulangan tunai 6% dan Voucher lazada sehingga Rm30


Dapatkan Pulangan tunai top up telefon anda dan voucher dari lazada bernilai sehingga Rm 30... Untuk pengetahuan semua Shopback merupakkan satu laman web yang memberikan kita pulangan tunai bagi setiap pembelian secara online di lebih 300 store.


Sekiranya duit anda di akaun shopback mencecah Rm 10 seperti gambar di atas anda boleh mengeluarkan duit ke dalam mana-mana bank anda seperti maybank,cimb,rhb,bank islam dan lain lagi.

Caranya adalah seperti berikut:

1. Daftar akaun di shopback bagi mendapatkan pulangan tunai dari setiap pembelian online di lazada atau mana-mana online store. Bagi pendaftaran akaun sila.....
2. Selepas mendaftar dan mempunyai akaun di shopback pergi ke store lazada dan buat pembelian top up seperti di sini. 
Top Up Rm 100. Anda akan menerima 
Cashback 6% (Rm6 di akaun shopback+Rm 5 bonus bagi pendaftaran baru=Rm 11) 
Voucher tunai dari lazada sebanyak Rm 30.

Kredit bernilai Rm100 di telefon anda dan anda jimat sebanyak RM 41.

Top Up Rm 50. Anda akan menerima 
Cashback 6% (Rm3 di akaun shopback+Rm 5 bonus bagi pendaftaran baru=Rm 8) 
Voucher tunai dari lazada sebanyak Rm 15.

Kredit bernilai Rm50 di telefon anda dan anda jimat sebanyak RM 23.

Top Up Rm 30. Anda akan menerima 
Cashback 6% (Rm1.8 di akaun shopback+Rm 5 bonus bagi pendaftaran baru=Rm 6.8) 
Voucher tunai dari lazada sebanyak Rm 9.

Kredit bernilai Rm30 di telefon anda dan anda jimat sebanyak RM 15.8

So apa tunggu lagi top up telefon dan dapatkan penjimatan berganda-ganda....
Buat pembelian segera sehingga promosi masih ada...

Tuesday, 14 June 2016

Shopback (Penjimatan dengan dapatkan pulangan Tunai anda)

Shopback membantu anda untuk mendapatkan deal terbaik bagi pembelian online dan diskaun dari 300+ store terpilih. Dengan membuat pembelian menggunakan shopback anda akan mendapat pulangan tunai terus ke dalam akaun shopback anda. Apabila jumlah tunai di akaun shopback anda mencapai nilai Rm10 anda boleh mengeluarkan duit terus ke akaun bank anda seperti di maybank,cimb,bank rakyat,Bsn, dan lain-lain bank di Malaysia. 
Tiada yuran dikenakan untuk mendaftar dan meyelenggara akaun shopback  anda.




Penjimatan tiada limit di store terpilih yang menjadi pilihan anda.

Contoh 1
Sekiranya anda membeli barangan seperti beg tangan berjenama coach bernilai Rm1000 dengan 6% cashback anda akan menerima tunai ke dalam akaun cashback anda sebanyak Rm60 kedalam akaun shopback anda dan anda boleh mengeluarkan duit ini ke mana2 bank anda.

Contoh 2
Anda menempah bilik percutian ke Melaka di agoda dengan nilai bilik Rm220 semalam anda akan menerima pulangan tunai Rm55 begantung kepada promosi cashback. Anda dapat bilik 5star pada harga hanya Rm165 sahaja.Berbaloi sangat.

Bagaimana menggunakan shopback?

1. Daftar secara percuma di sini.(Klik pada gambar)




Nota :Dengan membuat pendaftaran di sini saya akan memberikan anda Rm10 secara percuma ke dalam akaun shopback anda setelah anda membuat pembelian Rm10 ke atas. Contoh paling mudah Top Up Maxis,Digi,Celcom Rm30 di lazada. Anda akan menerima Rm10 + 6% dari Nilai top up anda.

2. Pilih Store pilihan anda seperti lazada,ebay,agoda dan lain lagi


3. Membeli belah secara online untuk barangan yang anda inginkan dan buat pembelian.





Contoh pembelian di atas Maxis Rm30 adalah seperti gambar di atas dapat 6% cashback. Bagi pembelian kali pertama anda akan terima bonus sebanyak Rm 10 + 6% Cashback.


4. Dapatkan cashback anda dalam masa 48jam setelah pembelian

Nota : Pulangan tunai anda akan disahkan oleh merchant store. Proses ini mengambil masa 30-60 hari bagi memastikan tiada order yang dibatalkan/dipulangkan atau ditukar


5. Request Payout apabila nilai tunai anda mencapai Rm10 .

 6. Pengeluaran duit boleh dibuat ke mana-mana akaun bank di Malaysia.



Start Shop Now


Monday, 13 June 2016

Cara Pembayaran Shopping Online

Berikut merupakan antara cara pembayaran bagi transaksi online di seluruh Malaysia.

1.Paypal

Paypal merupakan cara yang cukup terkenal di luar Negara sebagai perantara untuk menghantar dan menerima duit. Paypal merupakan bank bagi kita menyimpan duit kita,membayar bagi pembelian dalam dan di luar Negara. Jangan salah faham paypal tak de no akaun ye, email yang kita daftar tu lah no akaun kita. Jom belajar cara untuk daftar akaun Paypal di sini. Dengan adanya paypal kita boleh membeli barangan dari luar Negara dengan mudah. Untuk belajar buka akaun paypal anda boleh lihat di sini.


2. Credit Card

Kad kredit merupakan satu kaedah pembayaran yang membolehkan anda membeli barangan atau mendapatkan perkhidmatan tanpa menggunakan wang tunai. Apabila anda menggunakan kredit kad, pengeluar kad kredit akan membayar terlebih dahulu kepada pihak berkenaan bagi pihak anda dan kemudiannya menghantar bil kepada anda dalam bentuk penyata bulanan.

3. Debit Card


Kad debit bermaksud sejenis kad bank yang digunakan oleh pengguna untuk membuat pembayaran yang boleh menggantikan pembayaran secara tunai. Senang cerita kad debit ni adalah wang tunai digital anda. Ada duit dalam akaun boleh la anda menggunakannya. Untuk membuat bayaran anda hanya perlu masukkan no kad anda, tarikh luput kad dan no cv anda. Tapi pastikan kad bank anda adalah kad debit yang aktiv untuk membuat bayaran.


4. Internet Banking
Internet banking adalah cara mudah untuk membuat pembayaran bagi pembelian online. Namun bagi cara ini anda perlulah mempunyai akaun perbankan internet dari bank-bank di malaysia. Hampir kesemua bank-bank di malaysia menawarkan perbankkan online contoh perbankan internet adalah seperti Maybank2u, Cimbclick, Rhbonline, PBeonline banking dan lain lagi. Duit akan di tolak dari akaun anda setelah pembayaran selesai. Sangat mudah.

5. Cash On Delivery
Berikut merupakan contoh bagi pembayaran secara cash on delivery. Di mana pembeli hanya akan membayar kepada penjual sewaktu barang berkenaan sampai di hadapannya. Cara ini mudah dan mengelakkan penipuan belian secara online. 

Trend Shopping online

Adakah cara shopping online di terima di kalangan masyarakat di Malaysia? 
Jawapannya adalah YA dan trend shopping online semakin berkembang setiap hari.

Kenapa orang memilih shopping online berbanding traditional shopping?
Teruja dengan kata-kata di atas. kebanyakkan orang memilih pembelian secara online kerana :

  •   Convinient
  •  Harga murah
  • Mudah untuk membandingkan harga
  • Free shipping (Sesetengah pembelian barang tiada kos penghantaran)
  • Menjimatkan masa
  •  Mudah untuk membeli
  • Range of product (Kepelbagaian Produk)


Apakah top 10  produk yang selalu orang beli secara online?

1 Produk bayi dan mainan
2. Electronic and gadget
3. Mobil dan tablet
4. Hobi
5. Fashion
6. Home and living
7. Alatan sukan dan travel
8. Health and beauty
9. Automative & gadget

10. Computer dan laptop

Golongan usia manakah yang banyak membeli secara online?
Menurut kajian pembelian kebanyakkan pembelian secara online ini adalah datang dari golongan 23- 36 tahun. Generasi Gen Y mempelopori pembelian secara online.